posao na kosovu

posao na kosovu
Vesti

Uslovna kazna od 6 meseci zatvora zbog lažne dokumentacije o poreklu robe

Uslovna kazna od 6 meseci zatvora zbog lažne dokumentacije o poreklu robe

Kosovo 24 sata, 01.05.2019. - Osnovno tužilaštvo u Peći u utorak je izreklo uslovnu kaznu od šest meseci zatvora R. K. okrivljenom da je pokušao da na teritoriju Kosova uveze 175 kovčega poreklom iz Srbije, uz lažnu dokumentaciju o poreklu robe.

Prema presudi koju je izrekao sudija, Sejdi Bljakaj, šestomesečna kazna zatvora neće biti sprovedena ako u roku od dve godine optuženi ne počini novo krivično delo.

R. K. je takođe proteran sa teritorije Kosova na dve godine.

Sud je konfiskovao 175 kovčega, dok je tužilac Muharem Bajraktari odustao od zahteva za konfiskaciju kamiona kojim su sanduci transportovani.

Inače, prema optužnici koja je podignuta 25. aprila 2019. godine od strane Osnovnog tužilaštva u Peći, R. K. je optužen da je 10. aprila ove godine, oko 15:30 časova, s ciljem da izbegane plaćanje carine za robu koju je uvezao iz centralne Srbije, carini podneo lažni dokument o poreklu robe.

Prema navodima optužnice, okrivljeni je u kamionu marke „Mercedes” prevozio 175 kovčega poreklom iz Srbije. Vrednost kovčega iznosi 5,200 evra, a prijavio ih je kao robu iz Crne Gore u cilju izbegavanja poreza od 100 odsto na robu iz Srbije, odnosno plaćanja još 6,195 evra.

 

01/05/2019 22:29
Pretraga
medija centar
medija centar
medija centar