posao na kosovu

posao na kosovu
Vesti

POZIV ZA PROJEKTE – HERITAGE SPACE IV

POZIV ZA PROJEKTE – HERITAGE SPACE IV

UNDP, 08.05.2019. - Četvrto izdanje Heritage Space poziva sve zainteresovane da se prijave sa svojim kreativnim idejama, koje će kroz kreativnu industriju sačuvati, promovisati i oživeti kulturnu baštinu.

Heritage Space doživljava kulturno nasleđe kao živo, dinamično i sposobno da utiče i bude pod uticajem. Kao platforma, nudi prostor za kreativne ljude da koriste kulturno nasleđe kao izvor inspiracije za razvoj novih proizvoda koristeći različite kulturne medije i discipline.

Heritage space će omogućiti da se kulturno nasleđe poveže sa ljudima i postane deo njihovog savremenog života, kao i da ostane nezamenjiv resurs za kulturni, društveni i ekonomski razvoj na Kosovu.

Ovogodišnje izdanje nastoji da prikaže projekte koji koriste nasleđe kao neiscrpan izvor inspiracije za otvorenije i inkluzivnije društvo, istovremeno promovišući naš kolektivni identitet.

Projekat Heritage Space implementira CHwB Kosovo. Projektna aktivnost je zajednički finansirana od strane projekta, koji sprovodi UNDP, a finansira Evropska unija, “Dijalog između zajednica kroz inkluzivno očuvanje kulturnog nasljeđa“ i švedske vlade.

Ovogodišnje izdanje podržaće ideje koje isprepliću kulturno nasleđe sa sledećim oblastima:

*  Pripovedanje i interpretacija

*  Umetnost i Zanatstvo

*  Digitalno nasleđe

Za više informacija o podržanim kreativnim područjima četvrtog izdanja Heritage Space-a pročitajte Aplikacija kreativne oblasti!

Za više informacija o tome kako se prijaviti pročitajte Smernice za aplikaciju i popunite Obrazac za prijavu.

Obrazac za prijavu, zajedno sa ostalim potrebnim dokumentima, može se podneti najkasnije do 31. maja 2019. godine (00:00 časova) putem e-maila: moc.liamg@ovosok.bwhc 

Za sve dodatne informacije vezane za Heritage Space IV, molimo Vas da nas kontaktirate na moc.liamg@ovosok.bwhc ili na broj telefona: +38344665472 / +381 (0) 38 754 866.

Šta je Heritage Space?

Tokom tri godine projekta, platforma Heritage Space je podržala 21 kreativnu osobu iz različitih oblasti koji su svojom iskrom osvetlili kreacije iz prošlosti. Radovi su nastali pomoću medija mode, tehnologije, muzike, pripovedanja, videa, zanatstva, adaptivnog ponovnog korišćenja itd., što omogućava da se kulturno nasleđe posmatra kroz novi i savremeni pristup. Ona omogućava članovima i umetnicima različitih kreativnih polja da koriste kulturno nasleđe kao izvor inspiracije i da stvaraju nove radove kroz koje kulturno nasleđe može da prevaziđe ograničenja vremena i može se ponovo izumeti, promovisati i oživeti. Heritage Space potvrđuje da kreativne manifestacije prošlosti, kako u opipljivim, tako i u nematerijalnim oblicima, mogu biti neiscrpan izvor inspiracije za nove kreacije, omogućujući otvorenije i inkluzivnije društvo i istovremeno služeći kao osnova za istorijski identitet i društvenu koheziju. Ona stvara nove veze između stvaralaca, društva i nasleđa i podiže kulturno nasleđe u status nezamenjivog izvora za ekonomski, socijalni i kulturni razvoj na Kosovu.

 

08/05/2019 14:48
Pretraga
medija centar
medija centar
medija centar