posao na kosovu

posao na kosovu
Vesti

Ministarka Živić predstavila Program ruralnog razvoja za 2019 u Zvečanu

Ministarka Živić predstavila Program ruralnog razvoja za 2019 u Zvečanu

Čaglavica, 28.05.2019 - Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Dijana Živić,  predstavila je poljoprivrednicima u Zvečanu program ruralnog razvoja za 2019. godinu koji ima za cilj da podrži sve sektore i kategorije farmera, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

 

Kako je saopšteno poljoprivredni sektor ima fundamentalni značaj za rast i privrednu održivost ruralnog stanovništva. Zbog toga razvojni program 2019. dizajniran je da podrži sve sektore i kategorije farmera.

U saopštenju se navodi i da se putem implementacije ovog programa cilja da se unapredi pozicija farmera i da se razvije poljoprivredni sektor, prehrambena industrija, kao i ruralni biznis.

Takođe se navodi da su u okviru programa ruralnog razvoja za 2019-u godinu posebni prioritet investicije koje obezbeđuju nova radna mesta.

“Ja kao ministarka ovog resora garantujem vam da će biti transparentnosti u implementaciji ovog programa i ni u jednom trenutku neću dozvoliti da se prekrši zakon. Takođe vam obećavam da ću se stalno truditi za povećanje budžeta za ovaj sektor na način da bi što više bilo koristi za farmere u ruralnim oblastima” rekla je Dijana Živić. 

Ona je takođe pozvala sve prisutne da iskoristite sve mogućnosti koje im pruža ovaj program, da apliciraju kako bi proširili svoju farmu, kao i svoj biznis i stvorili dobit. 

 

28/05/2019 10:20
Pretraga
medija centar
medija centar
medija centar